مقالات

گیربکس همزن میکسر

گیربکس همزن میکسر

  گیربکس همزن میکسر و انواع آن

گیربکس همزن میکسر از جمله پرکاربردترین گیربکس های موجود در بازار است که به دلیل قابلیت ها و ویژگی هایی که دارد، روز به روز به کاربرد آن افزوده می شود. به طور کلی میکسرها از جمله تجهیزات صنعتی هستند که وظیفه دارند موادی با خاصیت فیزیکی و شیمیایی متفاوت را با یکدیگر مخلوط کنند. به این ترتیب عمدتا از همزن میکسر به منظور اختلاط مواد جامد، مایع و جامد در مایع استفاده می شود. به طور کلی این دسته از تجهیزات به واسطه گیربکسی که در ساختار ان ها قرار دارد، می توانند موادی با لزجت های گوناگون را به راحتی مخلوط کنند. اما انواع گیربکس همزن میکسر کدامند؟ میکسرها چه کاربردی در صنعت دارند؟

استعلام قیمت روز همزن میکسر

کاربرد میکسر ها در صنعت

همانطور که گفته شد میکسر هایی که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند، وظیفه دارند موادی با ماهیت های مختلفی را با یکدیگر ترکیب کنند. این دسته از تجهیزات صنعتی بسته به نوع محصولات و نیز کاربردی که دارند در صنایع گوناگونی از قبیل صنایع غذایی، صنایع ساختمانی، صنایع دارویی و بهداشتی، صنایع مرتبط با دام و طیور، صنایع شیمیایی و … مورد استفاده قرار می گیرند. گیربکس sew از محبوب ترین برند های جهان است.

گیربکس همزن میکسر چیست؟

 

به طور گیربکس همزن میکسر وظیفه دارد توان و قدرت ورودی الکتروموتور را متناسب با مواد موجود در دستگاه تغییر دهد. عمدتا این گیربکس ها به صورت عمودی در مخزن و یا محل مورد نظر قرار گرفته و مواد موجود در مخزن را مخلوط می کند. به طور کلی به گیربکس های همزن متناسب با مواد موجود در مخزن و نیز لزجت و چسبندگی آن ها، نیرویی وارد می شود. به همین دلیل عمدتا برای طراحی و ساخت گیربکس همزن میکسر استانداردهای وجود دارد که رعایت آن ها آستانه تحمل گیربکس را افزایش می دهد.

عوامل موثر در انتخاب گیربکس میکسر

 

به طور کلی عوامل مختلفی در انتخاب گیربکس تاثیر گذار است. در نظر گرفتن تمامی این عوامل، می تواند طول عمر گیربکس را افزایش داده و هزینه های ناشی از تعمیرات و نگهداری این محصول را کاهش دهد. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لزجت و چسبندگی مواد مورد نظر
  • حجم مواد مورد نظر
  • حالت فیزیکی مواد
  • چگالی و وزن مخصوص مواد مورد نظر
  • اندازه و سایز مواد موجود در مخزن

 

مقالات مرتبط :

انواع گیربکس همزن میکسر

به طور کلی گیربکس ها وظیفه دارند در ازای دریافت توان ثابتی از موتور الکتریکی به کار رفته در مجموعه، قدرت خروجی و دور آن را تغییر دهد. در صورتی که گیربکس مورد نظر از نوع کاهنده باشد، دور ورودی الکتروموتور کاهش پیدا کرده و قدرت خروجی افزایش پیدا می کند و در صورتی که گیربکس مورد نظر از نوع افزاینده باشد، قدرت ورودی کاهش پیدا کرده و دور خروجی افزایش پیدا می کند. به طور کلی گیربکس همزن میکسر بر حسب کاربردی که دارد به دسته های زیر تقسیم بندی می شود:

گیربکس میکسر حلزونی

گیربکس های حلزونی از جمله پرکاربردترین و ارزان ترین گیربکس های به کار رفته در میکسرهای صنعتی است. این نوع از گیربکس همزن میکسر، تحت عنوان گیربکس عمودی و یا گیربکس ۹۰ درجه نیز شناخته می شود. به طور کلی این دسته از تجهیزات از یک محور فولادی و یک چرخ دنده برنجی تشکیل شده اند. عمدتا در این دسته از تجهیزات قدرت ورودی الکتروموتور از طریق ماردون فولادی به چرخ دنده برنجی رسیده و به این ترتیب نیرو به اندازه ۹۰ درجه تغییر جهت پیدا می کند.

برای افزایش طول عمر گیربکس های حلزونی عمدتا، دنده چرخ دنده برنجی عمدتا از آلیاژ فسفر و برنج ساخته می شود. تا به این ترتیب این چرخ دنده در برابر نیروهای وارد شده و نیز اصطکاک بین چرخ دنده و ماردون فولادی از خود مقاومت نشان دهد.

 

 

 

به طور کلی این گیربکس های دارای نسبت تبدیل یک به ۳۰ بوده و تنها در اثر دوران ماردون، قادر به تغییر نیرو خواهند بود و در صورتی که چرخ دنده دوران پیدا کند، گیربکس حرکتی از خود نشان نخواهد داد. عمدتا از گیربکس های حلزونی در بالابرها، میکسرهای کوچک و بزرگ، نوار نقاله ها، سیستم های انتقال مواد، آسیاب ها، کمپرسور ها و بسیاری از تجهیزات دیگر استفاده می شود.

گیربکس میکسر خورشیدی

گیربکس های خورشیدی امروزه به دلیل ویژگی ها و قابلیت هایی که دارند، به وفور در میکسر ها مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع از گیربکس همزن میکسر از یک چرخ دنده خورشیدی، چندین چرخ دنده سیاره ای و یک چرخ دنده رینگی تشکیل شده است. چرخ دنده های سیاره ای بین چرخ دنده رینگی و چرخ دنده خورشیدی محصور شده و وظیفه انتقال نیرو و دوران را بر عهده دارند. این نوع از گیربکس ها بر خلاف گیربکس های حلزونی معکوس پذیر بوده و الکتروموتور را می توان به هر یک از چرخ دنده های خورشیدی و یا رینگی متصل کرد.

به طور کلی این مدل از گیربکس های به کار رفته در همزن میکسر نسبت به سایر گیربکس های موجود در بازار، از حجم کمتری برخوردار بوده و فضای کمتری را اشغال می کند. گیربکس خورشیدی وزن کمتری داشته و استفاده از ان سبب سبک تر شدن دستگاه می گردد. این مدل از گیربکس همزن میکسر راندمانی در حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد داشته که نسبت به سایر گیربکس ها رقم چشمگیری محسوب می شود. عمدتا از گیربکس های خورشیدی در تجهیزاتی مانند میکسر ها، دستگاه های بسته بندی، نوار نقاله ها و بسیاری از دستگاه های دیگر استفاده می شود.

گیربکس میکسر هلیکال

به طور کلی گیربکس های هلیکال در انواع مختلفی تولید شده و قابلیت های بسیار زیادی دارد. راندمان این مدل از گیربکس های صنعتی بیشتر از ۹۰ درصد است. این گیربکس ها ضمن انکه قادر هستند نیرو را به صورت محوری افزایش دهند، می توانند نیرو را به صورت ۹۰ درجه نیز منتقل نمایند. به طور کلی دنده های این مدل از گیربکس همزن میکسر دارای زاویه ای تحت عنوان زاویه هلیکس بوده و به همین دلیل در هنگام انتقال نیرو سر و صدای کمتری تولید می کنند.

این مدل از گیربکس های صنعتی نسبت به سایر گیربکس های موجود در بازار از استحکام بیشتری برخوردار بوده و نیروی بیشتری را منتقل می کند. به طور کلی گیربکس های هلیکال به منظور جلوگیری از معکوس شدن ورودی د خروجی دارای ترمز بوده و به این ترتیب از آسیب دیدن به سایر تجهیزات جلوگیری نی کند. از گیربکس هلیکال در تجهیزاتی مانند بالابرها، میکسرها، انتقال مواد، نوار نقاله ها و … استفاده می شود.