مقالات

پمپ هیدرولیک دنده ای

پمپ هیدرولیک دنده ای

معرفی پمپ هیدرولیک دنده ای

انواع پمپ هیدرولیک که به صورت دنده ای یا چرخ دنده ای تولید می شود، در هیدرولیک راهسازی و صنعتی کاربرد بسیار زیادی دارد. این دستگاه که به شکل چرخ دنده می باشد، فشار زیادی دارد و هنگام انجام کار، صدای زیادی از خود بیرون می دهد. حدودا این دستگاه ها می توانند تا ۲۵۰ بار را متحمل شوند.
پمپ دنده ای هیدرولیک، متشکل از دو محور است که از یک طرف آن سیال وارد شده و از طرف دیگر سیال خارج می شود. این نوع دستگاه هیدرولیک، از دو شفت محرک و متحرک ساخته می شود. شفت محرک با یک کوبلینگ به الکتروموتور وصل می گردد. هنگامی که به حرکت در آمد، شفت محرک نیز حرکت می کند و بدین وسیله، شفت متحرک هم فعالیت خود را آغاز می کند. با این حرکات، دو شفت از هم دور می شوند؛ حجم وارده زیاد شده و روغن، وارد مجرای پمپ می شود. در ادامه ی این فعالیت ها، پمپاژ روغن از سمت چرخ دنده ها و مجرا، به سمت خط فشار مدار هیدرولیکی انتقال می یابد.

انواع پمپ هیدرولیک دنده ای

پمپ هیدرولیک دنده ای به صورت کلی دو نوع است؛ پمپ هیدرولیک دنده ای داخلی و خارجی. البته این نوع پمپ ها انواع دیگری هم دارند؛ مانند: گوشواره ای، ژیروتوری و پیچی. اگر بخواهیم این دو مدل را با هم مقایسه بکنیم، بدون شک این پمپ  داخلی بهتر است؛ زیرا این نوع پمپ، سر و صدای کمی دارد و دوام بسیار بالایی هم دارد. فشار بالا در هنگام کار که حدودا ۲۵۰ تا ۳۳۰ بار است، یکی دیگر از مزایای این پمپ ها است. اما این دستگاه قیمت بالاتری دارد؛ به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی ندارد. البته هر کسی طبق نوع و حجم کار، پمپ هیدرولیک خود را خریداری کرده و از آن استفاده می کند.

خرید پمپ هیدرولیک دنده ای

حالا می خواهیم ویژگی های کلی پمپ هیدرولیک دنده ای خارجی را بیان کنیم. با توجه به این که این نوع پمپ ها از قیمت کمتری برخوردار هستند، قدرت و فشار کمتری دارند؛ فشار آن ها ۱۳۰ الی ۲۷۰ بار می باشد.

یکی از مقرون به صرفه ترین پمپ های هیدرولیک دنده ای، پوسته آلومینیوم دنده ای خارجی می باشد. چون این دستگاه در کنار قیمت نسبتا کم، کارایی زیادی دارد، خیلی از افراد از این نوع استفاده می کنند.

لازم به ذکر است، پمپ هایی از جنس پوسته چدن هم ساخته می شوند که اکثرا در صنایع و خدمات راهسازی مورد استفاده قرار می گیرند. عموما پمپ کهاز این نوع که در بازار موجود می باشد، چدنی هستند.

مقالات مرتبط :

با پمپ مگنتی SPC بیشتر آشنا شویم

قیمت پمپ وکیوم والو

نحوه ی کارکرد و اجزای تشکیل دهنده ی

پمپ هیدرولیک در انواع مختلفی تولید و عرضه می شود. اما رایج ترین و کاربردی ترین دستگاه در دوران فعلی، پمپ هیدرولیک دنده ای می باشد که حرکت اصلی آن به صورت چرخشی و دورانی می باشد. دلیل پمپاژ سیال در پمپ، برخورد و درگیری چرخ دنده ها با یکدیگر است. یکی از شفت ها در انواع پمپ هیدرولیک به صورت دنده ای، به وسیله ی به حرکت در آمدن دستگاه، و دیگری به وسیله ی شروع حرکت شفت اول حرکت می کند.

این نوع دستگاه، غیر قابل نفوذ و کاملا آب بندی شده است. به گونه ای که هیچ چیزی نمی تواند وارد دستگاه شود. این ویژگی مثبت، سبب شده است روغن پمپ نتواند به بخش ابتدایی و ورودی دستگاه برگردد.

در این بخش می خواهیم به مهم ترین بخش های این پمپ اشاره کنیم. این بخش ها ممکن است، کوچک یا بزرگ باشند. ابزار و قطعات این نوع پمپ هیدرولیک عبارت اند از:

  • چرخ دنده ی محرک
  • چرخ دنده ی متحرک پمپ های هیدرولیک دنده ای
  • آب بند با شکل شبیه به حرف V
  • فلو کنترل
  • درپوش جلو
  • درپوش عقب
  • درپوش پایانی
  • اورینگ
  • پیچ ها
  • واشر ها
  • خار ها