مقالات

پمپ هیدرولیک فشار بالا

پمپ هیدرولیک فشار بالا

پمپ هیدرولیک فشار بالا چیست و چه کاربردی دارد؟

در بعضی مواقع، پمپ هایی نیاز است که بتوانند سیال را تا فاصله ی بسیار زیادی به حالت افقی یا عمودی پمپاژ کنند. کارخانجات و ایستگاه های برق از مکان هایی هستند که به پمپ فشار بالا نیازمند هستند. سیال با توجه به فشار استاتیک یا حد ارتفاعی که برای پمپ در نظر گرفته شده است، از دستگاه خارج می شود.
پمپ هیدرولیک فشار بالا، همان طور که از اسمش مشخص است، دارای فشار استاتیک بسیار قدرتمندی می باشد. به همین دلیل، انواع پمپ هیدرولیک با فشار قوی کاربرد زیادی دارند و در کار هایی مختلفی قابل استفاده می باشند. ساختار این پمپ به صورت چند طبقه ای است و نیروی گریز از مرکز سبب افزایش فشار می شود.

این پمپ در صنایع و مشاغل مختلف مانند: پمپاژ آب و تهیه ی آب شهری، آب رسانی در مشاغل و مصارف صنعتی، آبیاری، تأسیسات صنعتی و البته آتش نشانی که می تواند مهم ترین شغل باشد، کاربرد دارد. پمپ هیدرولیک فشار بالا به نام پمپ wkl شناخته می شود. در ادامه می خواهیم به مشخصات و برخی ویژگی های انواع این پمپ ها و قدرت بالا ی انها بپردازیم.

 

خرید پمپ هیدرولیک فشار بالا

ساختار و نحوه ی کارکرد پمپ هیدرولیک فشار بالا

پمپ هیدرولیک فشار بالا را با عواملی می سنجند. این فاکتور ها عبارت اند از:

  • اندازه ی قطر پروانه
  • تعداد طبقات و پروانه ها
  • سرعت روتور بر دقیقه

این سه عامل کلی، بیان گر قدرت و فشار این پمپ می باشند. اگر افراد، قطر پروانه ی دستگاه را افزایش دهند، عمل پمپاژ بیشتر می شود؛ اما این مسئله محدودیت هایی دارد. برای همین، راه دیگری هم برای بالا بردن فشار پیشنهاد می شود. افزایش دور موتور پمپ، یکی از این راه هاست. اما این روش می تواند به پمپ آسیب برساند و در نتیجه باعث کارکرد نا مطلوب دستگاه می شود.

 

طراحی این پمپ هیدرولیک، بسیار دقیق و بی نقص است. محفظه ی رانش، محفظه ی مکش، محفظه هایی به واسطه ی تعداد پروانه ها که همان طبقات دستگاه می باشند از مهم ترین بخش های این پمپ هستند. این طبقات با اتصالاتی به هم وصل شدند. با توجه به محفظه ی مکشی که در سمت چپ پمپ قرار دارد، سیال وارد پمپ و پروانه ها می شود. مبدل سرعت به فشار در این پمپ هیدرولیک، دیفیوزری است که در پشت پروانه ی دستگاه قرار گرفته است. دیفیوزر سر جای خود ثابت است و تنها پروانه ها در حال چرخش هستند. سیال نهایتا از سمت راست دستگاه، جایی که لوله ی رانش قرار دارد، خارج می گردد. کوپلینگ مکانیکی، وظیفه دارد محور را ثابت نگه دارد تا به پمپ آسیبی وارد نشود.

مقالات مرتبط:

پمپ مگنتی تراندین در خدمت صنعت

قیمت پمپ وکیوم آب

مزایای پمپ هیدرولیک فشار بالا

پمپ های گریز از مرکز عموما چند طبقه بوده و حجم بزرگی دارند؛ اما پمپ فشار بالا یا پمپ هیدرولیک فشار بالا، چندین محفظه ی حلزونی شکل ندارد؛ زیرا در آن صورت پمپ، بسیار حجیم می شود و نگهداری از آن سخت خواهد شد. بنابراین از دیفیوزر در این دستگاه استفاده شده است.

با این که این نوع پمپ های هیدرولیک، قدرت بالایی دارند، با این حال مقرون به صرفه هستند و اندازه ی بسیار بزرگی هم ندارند. ابعاد متناسب با توان و فشار این دستگاه، طراحی فنی و حرفه ای پمپ را نمایان می کند. اقتصادی و مناسب بودن قیمت پمپ هیدرولیک فشار بالا برای اقشار مختلف جامعه، یکی دیگر از مزایای مثال زدنی این پمپ می باشد.

اکثر پمپ های قدرتمند مانند همین دستگاه ها، از یاتاقان تراست بهره می برند. یاتاقان می تواند نیروی محوری ای که به پروانه ها وارد می شود را به خوبی تحمل کند و مانع آسیب دیدگی پمپ شود.