مقالات

بوستر پمپ

بوستر پمپ lowera

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ یکی از انواع پمپ های صنعتی است که به منزله یک پمپ تقویت کننده محسوب می شود. این پمپ صنعتی به عنوان افزایش دهنده فشار سیالات، مایعات یا گازها به ویژه در مکان هایی که فشار سیال کمتر است، مورد استفاده قرار می گیرد. اینکه کدام یک از مدل‌های بوستر پمپ برای نصب در چه موقعیتی مناسب هستند، به موقعیت زمین، نوع سیال و فشار آن بستگی دارد.

بوستر پمپ به دستگاهی گفته میشود که دو یا چند پمپ بصورت موازی به یکدیگر متصل شده باشند و از طریق آن شبکه مصرف را تحت فشار ثابت و معینی به میزانی که تنظیم شده نگاه می دارد. بوستر پمپ آب وظیفه دارد در جاهایی که جریان آب متغیر است، آن را متعادل سازد. این نوع پمپ آب برای مدیریت سیستم ها ضروری است.

به محض شروع مصرف آب در شبکه ،ابتدا یکی از پمپ های آن شروع به کار کرده و آب مصرفی را تامین می کند و در صورتی که میزان مصرف بیشتر شود ،متناسب با آن سایر پمپ ها به ترتیب و به صورت اتوماتیک روشن شده و در مدار قرار می گیرند و همین که مصرف در شبکه کاهش یابد یا متوقف گردد ،پمپ های سیستم به همان ترتیبی که شروع به کار کرده بودند به تناسب کاهش مصرف به تدریج و یکی یکی متوقف شده و از مدار خارج می شوند و بدین ترتیب ضمن اینکه فشار آب در شبکه همواره ثابت می ماند از استهلاک بیش از حد الکتروپمپ ها و نیز اتلاف انرژی الکتریکی در سیستم جلوگیری می کند. شرکت فیام ارائه دهنده انواع بوستر پمپ برای تمامی محصولات صنعتی با برند های مختلف میباشد. 

انواع بوستر پمپ

بوستر پمپ pentax بوستر پمپ lowera بوستر پمپ GRUNDFOS بوستر پمپ پمپیران

کاربرد بوستر پمپ

  • آبرسانی شهرها، شهرکها و مجتمع های مسکونی
  • آبرسانی ساختمان های مرتفع، بیمارستان ها، فرودگاها، کارخانجات و سایر مراکز صنعتی
  • آبیاری مزارع و کشتزارهای بزرگ
  • پروژهای آبیاری قطره ای و بارانی
  • سیستم های اطفاء حریق
  • آبرسانی ساختمان های مرتفع
  • استفاده در واحدهای صنعتی و کارخانجات

راهنمای انتخاب بوستر پمپ

نخستین گام برای انتخاب نوع مناسب پمپ، توجه به نوع سیالی است که قرار است پمپ شود. در مورد سیال باید به ویسکوزیته، میزان خورندگی، میزان خطرناک بودن مایع، وجود مواد ساینده و یا جامدات معلق در سیال، دمای سیال و میزان اهمیت تمیز نگه داشتن سیال وارتفاع (هد) و دبی توجه نمود.

  • دمای سیال
  • خورنده بودن یا ساینده بودن سیال
  • میزان غلظت سیال
  • مسافت انتقال مواد از مبدا تا مقصد
  • میزان مواد جامد درون سیال

بوستر پمپ یکی از انواع پمپ های صنعتی است که به منزله یک پمپ تقویت کننده محسوب می شود. این پمپ صنعتی به عنوان افزایش دهنده فشار سیالات، مایعات یا گازها به ویژه در مکان هایی که فشار سیال کمتر است، مورد استفاده قرار می گیرد. اینکه کدام یک از مدل‌های بوستر پمپ برای نصب در چه موقعیتی مناسب هستند، به موقعیت زمین، نوع سیال و فشار آن بستگی دارد. عملکرد این پمپ های صنعتی به کمپرسورهای گازی شباهت دارد، اما مکانیسم آن ساده تر است. 

در بوستر پمپ، تقویت کننده های یک مرحله ای یا دو مرحله ای تعبیه شده اند که  برای پمپ ها این امکان را فراهم می سازد تا فشار سیالات را بیش از حد معمول افزایش داده و آنها را به سمت مسیر مورد نظر هدایت کنند.

 بسیاری از پروژه های ساخت و ساز و پروژه های عمرانی و حتی خطوط لوله کشی در زمین های پست و دارای ناهمواری، نمونه هایی از موارد کاربردی انواع پمپ های افزایش دهنده فشار سیال هستند. به طور مثال برای پمپ آب مورد نیاز در ساختمان های مسکونی که در برج‌های مرتفع ساخته شده‌اند و برای افزایش و تقویت فشار آب از دستگاه بوستر پمپ مجهز به قطعات جلوگیری از بازگشت آب به داخل پمپ استفاده می شود. این پمپ های صنعتی قادرند فشار سیال را بیش از فشار محیط افزایش دهند.

همچنین نصب بوستر پمپ برای خطوط لوله کشی که در زمین های گود و پایین تر از مسیر اصلی قرار دارند و یا ایستگاه های کاهش فشار سیالات در تاسیسات گازی یا  نفت و همچنین تصفیه خانه ها،  یک ضرورت محسوب می‌شود.

منبع تغذیه بوستر پمپ چیست؟

 تقویت کننده ها در بوستر پمپ یا پمپ های افزایش دهنده فشار سیالات از طریق یک موتور الکتریکی به وسیله اهرم هیدرولیکی یا تغییرات و نوسانات فشار عمل می کند. سیستم هایی که پمپ های بوستر بر اساس آن سیال را به حرکت در می آورند، سیستم های خطی هستند. یک سیلندر پنوماتیک، پمپ فشاری را هدایت می کند. حرکت سیال درون پمپ ها به صورت فشار مکش و فشار رانش در قسمت ورودی و خروجی امکان پذیر است.

مزایای بوستر پمپ برای کاربردهای مختلف

بوستر پمپ یکی از پرکاربردترین پمپ های صنعتی در سیستم آبرسانی محسوب می شود. بنابراین مکان هایی نظیر سیستم های آتش نشانی، مراکز تفریحی، تجاری، ورزشی، کارخانه ها، مجتمع های مسکونی و کاربرد های کشاورزی، نمونه هایی از مزایای بوستر پمپ برای افزایش فشار آب هستند.

با توجه به اینکه انواع بوستر پمپ صنعتی در زمین ‌های مختلف در موارد کاربردی استفاده می شوند، انتظار می رود سیالات مختلفی که دارای خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی هستند بر عملکرد قسمت های داخلی این پمپ ها تاثیر گذار باشد. اهمیت بازرسی پمپ های صنعتی افزایش دهنده  فشار،  زمانی بیشتر می شود که مسئله رسوب گرفتگی مطرح باشد.

در موارد کاربردی نظیر تصفیه خانه ها یا مکان های صنعتی، سیالات پمپ شونده دارای ذرات معلق درشت، مواد شیمیایی یا گازها هستند، بنابراین از نظر نشتی در قسمت‌های اتصالات پمپ باید به صورت دوره ای مورد بازرسی قرار گیرند.

همچنین قسمت های داخلی پمپ در کاربردهای صنعتی بیشتر در معرض خوردگی یا رسوب گرفتگی قرار دارد. تمام این عوامل در طولانی مدت، عملکرد پمپ ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. حتی ممکن است موجب شوند پمپ ها با سروصدا و ارزش کار کنند. مجموعه این عوامل در فشار خروجی بوستر پمپ بسیار تاثیر گذار خواهد بود.