پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی که به آن ها پمپ سانتریفیوژ نیز گفته میشود به پمپ هایی گفته می شود که دارای 2 یا چند پروانه هستند و در آنها سیال از طریق چندین پروانه که به صورت سری نصب شده اند جریان می یابد. هد یک پمپ سانریفیوژی عمدتاً توسط نوع پروانه و سرعت محیطی کنترل می شود. در پمپ سانتریفیوژ، سرعت و فشار سیال افزایش پیدا می کند و سپس به سمت مسیر خروجی پمپ هدایت می شود. طبق تعریف فوق، مهمترین  موارد کاربردی که از انواع پمپ سانتریفیوژ برای سیالات استفاده می شود، مواردی است که فشار و سرعت بالا مورد نیاز باشد. به این پمپ، پمپ گریز از مرکز هم گفته میشود.

نمایش دادن همه 3 نتیجه

کاربرد پمپ سانتریفیوژ

 به طور کلی، انواع پمپ سانتریفیوژ برای پمپاژ آب، حلال ها، روغن ها، مواد آلی، اسیدها، مایعات با ویسکوزیته کم، سیالات در مقادیر بسیار کم، کاربردهای صنعتی و کشاورزی و همچنین کاربردهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ های سانتریفیوژ یا پمپ های گریز از مرکز به گونه ای طراحی شده است که تمام حوزه های کاربردی را که شامل مایعات با ویسکوزیته کم است، تحت پوشش قرار می دهد. دو نوع اصلی پمپ سانتریفیوژ در دو گروه متفاوت وجود دارد؛ پمپ های سانتریفیوژ و پمپ های جابجایی مثبت. انواع پمپ های سانتریفیوژ معمولاً برای جریان بالاتر پمپاژ مایعاتی با ویسکوزیته کمتر استفاده می شوند. تقریباً در تمام صنایع تولید مواد شیمیایی بیش از ۹۰ درصد از پمپ ها از نوع پمپ سانتریفیوژ هستند. با این حال در برخی از موارد کاربردی نیز از پمپ های جابجایی مثبت استفاده می شود.

انواع پمپ طبقاتی و کاربرد آنها

  • پمپ طبقاتی موتور دار با بدنه فلزی ( کاربرد در پمپاژ هیدروکربن ها و مواد شیمیایی)
  • پمپ های گریز از مرکز مغناطیسی ( هیدروکربن و مواد شیمیایی)
  • پمپ های چرخشی ( کاربرد در سیستم های سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع)
  • پمپ های چرخ دنده ای ( کاربرد در تصفیه آب و فاضلاب صنایع پمپاژ مواد شیمیایی، فاضلاب ها، کاربرد در فراوری مواد غذایی)
  • پمپ های چند مرحله ای ( کاربرد در فشار بالا)
  • پمپ سانتریفیوژ برودتی ( کاربرد در پمپاژ گاز طبیعی مایع و خنک کننده ها)
  • پمپ های مخصوص لجن ( برای فرایند های معدنی، استخراج معادن و لجن صنعتی)
  • پمپ های مخصوص فاضلاب ( کاربرد درپروژه های ساختمان سازی- فاضلاب معادن-  تخلیه گودال ها)

پمپ سانتریفیوژ چگونه کار می کند؟

در پمپ های سانتریفیوژ، پروانه قسمت اصلی پمپ گریز از مرکز را تشکیل می دهد. پروانه ها قطعات منحنی شکل هستند که حول یک محور با سرعت معین می چرخند. سیالاتی که وارد پمپ می شوند به همراه پروانه ها به چرخش در می آیند.

پروانه ها از یک سمت از طریق یک شفت به موتور وصل است و با سرعتی حدود ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ دور در دقیقه می چرخد. حرکت پروانه ها با سرعت فوق العاده بالا موجب شتاب گرفتن سیال به ویژه در لبه‌های پروانه ها می شود.

طبق شکل، یک خروجی حلزونی کوچک در قسمت بالا برای تخلیه سیال در نظر گرفته شده است سیال. در اثر سرعت و فشار بالا از این خروجی به سمت مسیر اصلی هدایت می شود. شکل دیگری از یک مسیر خروجی برای پمپ طبقاتی را در زیر مشاهده می کنید.

نمونه عملکردی که در پمپ سانتریفیوژ در شکل فوق نشان داده شده است برای پمپاژ سیالات با ذرات معلق جامد یا مایعات با ویسکوزیته قابل توجه، مناسب تر است. این پمپ، یک پمپ متقارن محسوب می‌شود. عدم تقارن در پمپ های طبقاتی باعث می شود پروانه ها و شفت پمپ ها، سایش بیشتری داشته باشند.