طرز کار پمپ آب چگونه است؟
می دانیم که ماشین آلات زندگی ما را بسیار اسان کرده اند دیگر برای استفاده از آب نیاز به کشیدن آن از چاه نبوده پمپ آب می تواند این کار برای افراد فراهم سازد. پمپ آب برای تأمین آب در صنایع و همینطور منازل و بیمارستان ها استفاده می شود. از پمپ آب برای تأمین و حمل و جا به جایی اشکال مایعات بر اساس ظرفیت پمپ آن استفاده می شود.
زمانی که بخش سیار پمپ آب شروع به حرکت کرد آب در وضعیت فشار قرار می گیرد به بخش بیرونی رانده می شود حرکت آب خلأ نسبی ایجاد می کند البته این بخش به صورت کم فشار پیش می رود و توسط آب بیشتر پر می شود. این فرآیند دقیقاً شبیه به مکیدن نی خواهد بود. در نصب پمپ های آب نیاز است که پمپ پایین تر از سطح منبع مکش قرار بگیرد تا فشار مکش بیشتر شود.
در نظر داشته باشید اگر این گزینه امکان پذیر نباشد نیاز است که پمپ نزدیک سطح مایع منبع قرار بگیرد به این میزان اختلالات کمتر شود. عملکرد بهینه پمپ آب زمانی به بیشترین حد خود می رسد و سبب می شود که پمپ آب نزدیک به سطح آب عمل نماید.
یک لوله مکش به قط کوچکتر از ورودی مکش نباید استفاده شود. مکش کم پمپ آب می تواند سریعاً به یک پمپ آسیب برساند و هزینه بر باشد. حرکت آب اغلب از سمت تراکم بیشتر به سمت تراکم کمتر پیش می رود در نظر داشته باشید که آب فشار بالا در صورتی که مسیر درسی داشته باشد می تواند به سمت ناحیه ای که فشار کمتر دارد حرکت نماید. در پمپ آب کیفیت قطعات از اهمیت بالایی برخوردار است.
تقسیم بندی پمپ آب بر اساس طرز کار
- پمپ های جریان شعاعی یکی از مدل های پمپ آب هستند که نیروی اصلی در این پمپ ها بر اساس نیروی گریز از مرکز بوده و سبب می شود که فشار سیال افزایش داشته باشد.
این پمپ ها به طور کلی دارای یک سری پروانه ورودی هستند و سرعت استفاده شده در آن کمتر از ۴۲۰۰ اعلام شده است.
- این سری از پمپ آب دارای دو سری پروانه مکشی بوده و سبب می شود که سرعت مخصوص کمتر از ۶۰۰۰ باشد.
- سیال در این سری از پمپ ها به صورت توپی وارد پروانه می شود و وضعیت آن به شکل شعاعی است. از این سری از پمپ ها برای تولید دبی نیز استفاده می شود
- پمپ های جریان مختلط یکی دیگر از سبک های پمپ آب است که در این سری از پمپ ها دو نوع نیرو وجود دارد که سبب می شود فشار مورد نظر بیشتر شود.
- در این سری از پمپ ها نیروی گریز از مرکز و همینطور نیروی بالابری نیز از سمت تیغه ها وارد می شود. در این سری از پمپ ها یک سری پروانه ورودی با جریان خروجی محوری دیده می شود. تخلیه به صورت محوری صورت می گیرد و البته گاهاً شاهد تخلیه های شعاعی نیز خواهیم بود. سرعت این سری از پمپ ها بین ۴۲۰۰ الی ۹۰۰۰ اعلام شده است.
پمپ های جریان محوری که نام دیگر آن پمپ پروانه ای است توسط پروانه ها طراحی شده است و دارای عملیات بالابری تیغه ها بوده و این دسته از پروانه های ورودی بر اساس جریان ورودی محوری و همینطور خروجی استفاده می شود. سرعتی که برای این بخش ها استفاده می شود بیش از ۹۰۰۰ است. از پمپ های جریان محوری زمانی استفاده می شود که نیاز به افزایش فشار باشد.
پمپ های آب دینامیکی دارای اساس کار مشخصی هستند که سبب می شود به طور کلی در مسیرهای لوله کشی درست حرکت کنند و این اصل همیشه مدنظر بوده است که طراحی پمپ آب می بایست بر اساس محیط پروژه ارزیابی شود.
پمپ آب در کجا کاربرد دارد؟
- جابجایی مایعات با ویسکوزیته بالا
- کاربرد فراوان در صنعت آب و فاضلاب
- انتقال مایعات
- کاربرد فراوان در صنایع غذایی
- کاربرد فراوان در صنایع شیمیایی
- کاربرد فراوان درصنایع دارویی
- آبیاری زمین های کشاورزی
- زه کشی
- به گردش در آوردن مایعات
- انتقال گاز
از پمپ های آب در مجتمع های مسکونی استفاده می شود ، پمپ آب یکی از مهمترین ماشین آلاتی است که در منازل مورد استفاده قرار می گیرد این محصول برای انتقال آب از مخزن ذخیره آب و یا چاه به حمام استفاده می شود. این محصول در آبیاری باغ ها و یا سیستم های آب پاشی به صورت اتوماتیک استفاده می شود
کاربرد دیگر پمپ های آب در استفاده از کشاورزی است، تأمین آب کافی برای بخش های کشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار است و سبب می شود که انتقال آب از دریاچه ها و نهرها به سمت زمین های کشاورزی فراهم شود. از این محصول برای پاشیدن و پخش کردن کود های مایع نیز استفاده می شود.
از پمپ آب در صنایع نیز استفاده می شود. یک سیستم تأمین آب خوب با سطح آب کافی در مخازن یکی از موضوعات بسیار مهمی است که باید ارزیابی شود. در صنایع ذخیره سازی آب نیز بسیار مهم است.
از پمپ های آب برای مقابله با حریق نیز استفاده می شود پمپ های آب نقش مهمی در عملکرد آبپاش های آتش نشانی دارد، پمپ آب سبب می شود که آب از مخزن بیرون آید و با استفاده از اعمال نیرو به آب موجب می شود که آب بتواند در زاویه درستی آبپاشی شود.