گیربکس کرانویل

گیربکس کرانویل پینیون که در بازار داخلی به عنوان گیربکس شافت بغل و گیربکس 90 درجه نیز شناخته میشوند، از دو جزء اساسی به نام‌های کرانویل (Cranville) و پینیون (Pinion) تشکیل شده است. از خصوصیات ویژه گیربکس کرانویل پینیون، این است که  از زاویه خروجی ۹۰ درجه برخوردار است. به همین علت، این وسیله بیشتر در صنایعی که احتیاج به انتقال قدرت در زاویه خروجی ۹۰ درجه دارند، به کار گرفته می‌شود.
وظیفه کرانویل در گیربکس پینیون کمک به تبدیل ورودی با سرعت زیاد و قدرت کم به خروجی با سرعت پایین و قدرت زیادتر است. تغییر حرکت در گیربکس کرانویل پینیون با استفاده از دندانه‌های کوچک پینیون به دندانه‌های بزرگ کرانویل صورت می‌پذیرد.
گیربکس پینیون در سایز، توان و دور های خروجی متنوع تولید میشود و از طریق شرکت فیام قابل ارائه است. الکتروگیربکس کرانویل در حالت های زیر قابل نصب است.

  • پایه دار یا فلنج دار
  • با شافت یا هالوشافت
  • هالوشافت با اتصال شریک دیسک (بونفیکس)

در حال نمایش 6 نتیجه

انواع گیربکس کرانویل پینیون

گیربکس کرانویل پنیون به انواع مختلفی تقسیم می‌شود:
      1. گیربکس کرانویل پینیون هالوشافت
      2. گیربکس کرانویل پینیون شافت بغل
      3. گیربکس کرانویل پینیون دو سر شافت
      4. گیربکس کرانویل پینیون هالوشافت شرینک دیسک
      5. گیربکس کرانویل پینیون فلنج بغل

کاربرد گیربکس کرانویل در کجاست؟

گیربکس کرانویل یا شافت بغل در صنعت، برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کل، با توجه به کارکرد پر قدرت و دقیق گیربکس کرانویل، این نوع گیربکس برای انتقال و جا به جایی حرکت در دستگاه‌های صنعتی کاربردی است. گیربکس کرانویل، در صنعت دارای کاربردهای متعددی است که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
      1. دستگاه‌های تست و اندازه‌گیری: گیربکس کرانویل به علت امکان کنترل بالا و انتقال دقیق حرکت و دور موتور، در دستگاه‌های تست و اندازه‌گیری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
      2. دستگاه‌های صنعتی: گیربکس کرانویل به عنوان یکی از عناصر و اجزای اثرگذار و مهم در دستگاه‌های صنعتی مثل دستگاه‌های برش، خم‌کاری، تراش‌کاری و سایر دستگاه‌های صنعتی به کار گرفته می‌شود.
      3. دستگاه‌های نوار نقاله: دستگاه‌های نوار نقاله برای منتقل کردن مواد به حالت چرخشی طراحی و ساخته شده‌اند. در این دستگاه‌ها، نوار نقاله به شکل مستقیم و سرراست به موتور متصل نمی‌شود و برای انتقال و جا به جایی حرکت به نوار نقاله، از گیربکس کرانویل کمک گرفته می‌شود.
      4. دستگاه‌های حرکتی: گیربکس کرانویل، به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین قطعه‌ها در دستگاه‌های حرکتی مثل ربات‌ها و خودروهای صنعتی، برای انتقال حرکت به چرخ‌ها و دیگر اجزا و عناصر حرکتی به کار گرفته می‌شود.
      5. گیربکس کرانویل در صنایع گوناگونی همچون نورد و فولاد، صنعت سیمان، صنعت معدن، جرثقیل‌ها و کارخانه‌های مواد غذایی به عنوان یکی از عناصر اساسی به کار گرفته می‌شود.
در کل، گیربکس کرانویل با توجه به دقت زیاد و کنترل دقیقی که در انتقال و جا به جایی حرکت به دستگاه‌ها و ماشین‌آلات به وجود می‌آورد، برای کاربرد در صنعت بسیار مطلوب است. علاوه بر این، در صنایعی که به سرعت و قدرت زیادی احتیاج است، به کارگیری این گیربکس می‌تواند عملکرد دستگاه‌ها را ارتقا دهد.

برندهای گیربکس کرانویل

گیربکس کرانویل پینیون یکی از انواع پرکاربرد گیربکس صنعتی است که شرکت‌های تولید‌کننده زیادی این گیربکس را در تولیدات خود به کار می‌برند. در اینجا، نام برترین برندهای گیربکس صنعتی کرانویل پینیون را بیان می‌کنیم البته، ممکن است شرکت‌ها و برندهای دیگری نیز در این زمینه مشغول به فعالیت باشند اما برند های قابل عرضه در فیام موتور محبوب ترین برندهای جهان است.

      • SEW EURODRIVE
      • FLENDER
      •  Bonfiglioli
      • MOTOVARIO

نحوه نصب گیربکس شافت بغل به چه صورت است؟

برای نصب گیربکس کرانویل یا شافت بغل، اطمینان پیدا کنید که همه بخش‌ها، قطعه‌ها و اجزای ضروری برای نصب گیربکس را دارید. برای نصب گیربکس شافت بغل احتیاج به تجهیزاتی همچون کلید‌ها، مته برای سوراخ کاری محل نصب، پیچ و مهره و گریس دارید. پس از اطمینان از داشتن همه قطعه‌ها و ابزارها، می‌توانید مراحل نصب را شروع کنید. حالا می‌توانید این مراحل را اجرا کنید:

      1. پیش از شروع به کار اطمینان پیدا کنید که ابعاد و اندازه شافت بغل با ضخامت هالوشافت گیربکس سازگاری دارد. همچنین مناسب بودن ضخامت هالوشافت را چک کنید.
      2. در این مرحله، لازم است شافت بغل را به گیربکس وصل کنید. برای وصل کردن شافت بغل به گیربکس اول باید شافت را آغشته و آمیخته به گریس نمایید تا به هنگام جایگذاری در هالوشافت گیر نکند و همینطور با یک پیچ و واشر تخت، از سمت دیگر گیربکس، شافت را تحت کنترل قرار دهید تا از حرکت ناخواسته داخل هالوشافت جلوگیری شود.
      3. در مرحله سوم، باید پایه‌های نگهدارنده گیربکس را در مکان از پیش مشخص شده پیچ کنید و باید از واشر فنری برای پیچ‌ها استفاده کنید. با استفاده از واشر فنری، می‌توانید از باز شدن پیچ‌ها به هنگام لرزش جلوگیری کنید و به عملکرد صحیح و پایدار و بادوام گیربکس کمک کنید.
      4. پس از نصب گیربکس کرانویل یا شافت بغل، حتما از درستی نصب آن مطمئن شوید. برای این کار، می‌توانید شافت بغل را بچرخانید و بررسی کنید که آیا همه چیز به شکل صحیح کار می‌کند یا خیر؟

ساختار گیربکس کرانویل پنیون

کرانویل، یک نوع چرخ دنده با ابعاد بزرگ است که دندانه‌های آن بر روی سطح خارجی قرار دارند. پینیون نیز یک چرخ دنده با ابعاد کوچک است که با کمک دندانه‌های خود به دندانه‌های کرانویل وصل شده و با هم در تعامل قرار می‌گیرند.در این محصول از پینیون و همینطور کرانویل محور خروجی استفاده شده است و زاویه به کار رفته محور خروجی به نسبت ورودی 90 درجه است و  این موضوع باعث شده که این گیربکس به الکتروگیربکس 90 نیز نامیده شود. این محصول دارای گشتاور بالایی است و پینیون به کار رفته در آن سایز کوچکتری به نسبت کرانویل دارد. گیربکس های شافت بغل به این صورت طراحی شده اند که الکتروموتور به صورت مستقیم بر روی گیربکس کوپله می شود.  در نظر داشته باشید که گیربکس کرانویل فضای طولی کمتری را به خود اختصاص می دهد و دنده های استفاده شده در این محصولات نیز هلیکال می باشد. محدوده گشتاور خروجی در گیربکس 90  درجه تا حداکثر 50000 نیوتون اعلام شده است و کاربرد بسیار زیادی دارد. گیربکس هالوشافت اگر به صورت منظم سرویس شود هیچ مشکلی ایجاد نمی کند میزان استهلاک برای گیربکس کرانویل پنبون کم اعلام شده است

مزایای گیربکس کرانویل چیست؟

گیربکس کرانویل یکی از گیربکس‌های پر قدرت و دارای اثربخشی و کارکرد دقیق در صنعت است که مزیت‌های بسیاری دارد. مزایای این گیربکس شامل موارد زیر هستند:
      1. دقت بالا: گیربکس کرانویل با بهره‌گیری از کرانه‌های دقیق و بدون افت و لغزش، دقت زیادی را در انتقال حرکت به شکل صحیح و بهینه به دستگاه‌های صنعتی مهیا می‌کند.
      2. قدرت بالا: گیربکس کرانویل شافت بغل با داشتن دنده‌های پر قدرت و مستحکم، به دستگاه صنعتی توان زیادی در انتقال حرکت می‌بخشد.
      3. کنترل دقیق سرعت: گیربکس کرانویل با تغییر دنده‌های خود، به دستگاه صنعتی این امکان را می‌دهد که سرعتش تنظیم شود و مقدار دقیقی برای سرعت دستگاه مشخص و تعیین گردد.
      4. کاهش وزن و حجم: استفاده از گیربکس کرانویل یا شافت بغل در دستگاه‌های صنعتی، موجب پایین آمدن وزن و حجم دستگاه شما می‌گردد. این امر موجب ارتقا و بهبود کارکرد و سرعت دستگاه نیز می‌شود.
      5. قابلیت استفاده در شرایط سخت: گیربکس کرانویل یا شافت بغل با توانایی انتقال حرکت بدون لغزش در وضعیت‌های دشوار، برای دستگاه‌های صنعتی با موقعیت کاری سخت و پیچیده، کاربردی است.
      6. کم صدا: گیربکس کرانویل با بهره‌گیری از کرانه‌های بدون افت و لغزش و برخورداری از دقت زیاد و همچنین با داشتن دنده‌های کم سایش، در مقایسه با گیربکس‌های دیگر، صدای کمتری در حین کار تولید می‌کند.
به طور کلی، گیربکس کرانویل به عنوان یکی از گیربکس‌های پر قدرت و دارای دقت زیاد در صنعت، مزیت‌هایی همچون کنترل دقیق سرعت، وزن و حجم پایین، دقت زیاد، پر قدرت بودن، داشتن صدای کم و امکان استفاده در وضعیت‌های دشوار برای دستگاه‌های صنعتی کارکرد بسیار مطلوبی دارد.

 6 مورد از اجزای تشکیل دهنده گیربکس کرانویل

گیربکس کرانویل پینیون از اجزای متنوعی تشکیل شده است. اجزای تشکیل دهنده گیربکس صنعتی کرانویل پینیون به این شرح هستند:
      1. قسمت کاهنده: (reducing part) این قسمت وظیفه کم کردن سرعت و بالا بردن گشتاور ورودی به پینیون را بر عهده دارد. گیربکس کرانویل پینیون، از جنس و نوع دنده‌های مخروطی یا دنده‌های پیوسته مثل دنده‌های هلیکالی، صافی و چرخ دنده ساخته و به وجود آمده است.
      2. پینیون: Pinion)) پینیون در گیربکس کرانویل، به عنوان یکی از اجزای اساسی ، نیروی ورودی را از منابعی همچون موتور یا ماشین عبور می‌دهد و بعد با قرارگیری در دنده‌های این گیربکس، نیرو و گشتاور را به مکانیسم دنده‌ها انتقال می‌دهد. به طور معمول، پینیون دارای دنده‌های با اندازه کوچک‌تر و تعداد دندان کمتر، در مقایسه با دنده‌های کاهنده است.
      3. دنده‌ها: (Ribs) در گیربکس کرانویل پینیون، چندین دنده برای انتقال نیرو و گشتاور از پینیون به مکانیسم مورد نظر به کار می‌روند. دنده‌های گیربکس کرانویل می‌توانند به صورت دنده‌های مخروطی مانند دنده‌های مخروطی سپری یا سپریکونی و یا دنده‌های صافی مانند دنده‌های هلیکالی، صافی یا چرخ دنده باشند.
      4. شفت‌ها: Shafts)) شفت‌ها در گیربکس کرانویل، وظیفه اتصال میان دنده‌ها و پینیون‌ها را بر عهده دارند. شفت‌ها در این گیربکس، نیروها و گشتاورها را از یک بخش به بخش دیگر گیربکس منتقل می‌کنند. شفت‌ها از فولاد با کیفیت و مرغوب تهیه می‌شوند.
      5. بلبرینگ‌ها: (Bearings) بلبرینگ‌ها در گیربکس کرانویل، به عنوان وسیله‌ای برای حرکت صاف و بدون سایش میان قطعه‌های متحرک گیربکس مثل دنده‌ها و شفت‌ها، به کار می‌روند. بلبرینگ‌ها در گیربکس صنعتی به عنوان یکی از تجهیزات و ابزارهای جانبی با اهمیت، به کار گرفته می‌شوند. همچنین با کمک بلبرینگ‌ها، میزان اصطکاک و سایش پایین می‌آید و حرکت روان در قطعه‌های متحرک گیربکس، مثل دنده‌ها و شفت‌ها، آسان می‌شود.
      6. قاب و سیستم حفاظتی: (Frame and protective system) قاب گیربکس کرانویل پینیون، به عنوان یک پوشش محافظ، اجزا یا عناصر داخلی گیربکس را در مکان مناسب نگه ‌داشته و از آن‌ها مراقبت می‌کند. در ضمن، قاب این قابلیت را دارد که در جایگاه یک رادیاتور عمل کند و حرارت تولید شده در طی کارکرد گیربکس را به صورت بهینه انتقال دهد.