گیربکس هلیکال چیست؟

گیربکس هلیکال یا موتور گیربکس شافت مستقیم یکی از پرکاربردترین ها در صنایع مختلف می باشد. گیربکس هلیکال فلنج دار برای نصب عمودی کاربرد دارد و   گیربکس هلیکال پایه دار بیشتر در خطوط انتقال مواد مورد استفاده قرار می گیرند.
آیا می دانید گیربکس هلیکال چیست و چه کاربردی دارد؟ گیربکس هلیکال SEW یکی از بهترین محصولات موجود در بین انواع برندهای مختلف می باشد که توانسته سه دوره رتبه اول را به خود اختصاص دهد. گیربکس شافت مستقیم فلنجدار SEW از نظر کاربرد و هزینه بسیار عالی اعلام شده است. در این مقاله در ابتدا توضیحی علمی در خصوص نحوه کارکرد گیربکس هلیکال ارائه می دهیم، پس از آن مزایا و کاربرد این محصول را بررسی می کنیم و سپس به سراغ مقایسه انواع گیربکس هلیکال در برندهای مختلف خواهیم رفت با فیام همراه باشید.
شرکت فیام ارائه دهنده انواع گیربکس هلیکال یا گیربکس شافت مستقیم با برترین برندها از جمله اس ای دبلیو ( SEW ) ، موتوواریو ( motovario ) ، ترنستکنو ( TRANSTECNO ) ، بونفیلیولی ( bonfiglioli )، سیتی ( SITI )، ایلماز ( yilmaz ) میباشد.

اجزای کلی گیربکس شافت مستقیم

گیربکس دارای اجزای مختلفی می باشد که در ادامه هر یک را نام میبریم ولی مهمترین جز آن چرخدنده های آن می باشند که دارای انواع مختلفی می باشد.

  • پوسته: محلی برای قرار گرفتن چرخ دنده درون آن که از جنس چدن می باشد.
  • شافت ها: دو نوع شافت ورودی و خروجی در گیربکس وجود دارد که یا از نوع HOLLOW است یا از نوع SOLID می باشد.
  • یاتاقان: برای تحمل بار مورد استفاده قرار می گیرد و نام دیگر آن بیرینگ است.
  • نشت بند: برای جلوگیری از ورود هر گونه عوامل خروجی و گرد و غبار از نشت بند استفاده می شود.
  • درپوش برای اندازه گیری و کنترل روغن داخل گیربکس
  • کاسه نمد

گیربکس هلیکال  چیست؟

در لیست انواع گیربکس صنعتی، گیربکس هلیکال یکی از پرمصرف ترین گزینه می باشد. این گیربکس ها به طور کلی دارای تعدادی زوج دنده هستند که به طور دقیق داخل یک پوسته قرار دارد. اگر به اتصالات گیربکس هلیکال که البته نام دیگر آن گیربکس شافت مستقیم است دقت نماییم متوجه می شویم که دو طرف محورهای چرخ دنده ها به طور دقیق از یاتاقان های غلتشی استفاده شده است. چرخ دنده ها در گیربکس شافت مستقیم فلنجدار SEW به صورت مارپیچ طراحی شده اند که البته برخی از انواع گیربکس شافت مستقیم SEW دارای چرخ دنده های ساده و یا مستقیم هستند. گیربکس هلیکال به طور کلی میزان نویز را بسیار کاهش داده و درگیری چرخ دنده ها در گیربکس هلیکال اس ای دبلیو به نسبت سایر برندها نرم تر اعلام شده است. قیمت گیربکس شافت مستقیم SEW به نسبت گزینه های دیگر مقرون به صرفه تر اعلام شده است.

اگر دقت نماییم مشخص می شود که در گیربکس هلیکال به طور کلی زاویه موربی در امتداد دنده ها با محور وجود دارد. در واثع در هر لحظه بیش از یک دنده با چرخ دنده ها درگیر بوده و این روند سبب می شود که استهلاک دنده ها کاهش یابد و فشاری کمتری به آنها وارد شود. در الکتروگیربکس هلیکال SEW محور خروجی دقیقاً در امتداد محور الکتروموتور قرار داشته و اینطور که بررسی ها نشان می دهد قطر شافت خروجی اندازه های متنوع و البته استانداردی دارد. گیربکس هلیکال در مدل های، گیربکس شافت مستقیم پایه دار SEW و گیربکس شافت مستقیم فلنجدار SEW طراحی و عرضه می شود.

مزایای موتور گیربکس شافت مستقیم

یکی از مهم ترین ویژگی های گیربکس هلیکال کیفیت و راندمان بالا است که البته گیربکس هلیکال SEW تا ۹۹ درصد راندمان را نیز برآورد ساخته است. تنوع سایز و نوع در گیربکس هلیکال بسیار بالا بوده و دارای دنده های فولادی می باشد. کارکرد این محصول بدون ارتعاش است.

یکی از مزایای مهم گیربکس هلیکال SEW دوام بالا و عمر طولانی آن است که نشان از به صرفه بودن آن از نظر اقتصادی محسوب می شود. استفاده از گیربکس هلیکال در صنایع سنگین ضمن ایجاد اطمینان سبب می شود که تا حدی هزینه های موجود سرشکن شود. استحکام بالایی که در طراحی بخش های داخلی گیربکس شافت مستقیم SEW به کار رفته است سبب شده که این محصول تبدیل به یک محصول جهانی شود.

کاربرد گیربکس هلیکال

همانطور که در بخش اول مقاله بررسی شد گیربکس هلیکال SEW و البته تمامی برندها دارای کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف می باشند. یکی از کاربردهای گیربکس هلیکال در بالابرها است، در واقع گیربکس افقی SEW در آسیاب ها و نوار نقاله ها کاربرد داشته و گیربکس عمودی SEW نیز در دریچه سدها و یا رولینگ فولاد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

از دیگر کاربردهای گیربکس شافت مستقیم پایه دار SEW در وینچ ها و کوره ها است و همینطور در مخلوط کن های صنعتی نیز این دستگاه نقش پر رنگی ایفا می کند. گیربکس هلیکال SEW در صنایع فولاد، صنایع سیمان و همینطور صنایع غذایی استفاده می شود.

به طور کلی از گیربکس هلیکال در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و همینطور کاشی و سرامیک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مدل های جدید الکتروگیربکس شافت مستقیم SEW در جرثقیل های سقفی کاربرد دارد.

انواع گیربکس هلیکال از جهت کاربرد

گیربکس هلیکال SEW

این محصول از یک برند برتر آلمانی بوده که امروزه یک کمپانی بین المللی در زمینه تولید انواع گیربکس هلیکال SEW محسوب می شود.

گیربکس هلیکال SEW در مدل های مختلفی عرضه می شود به عنوان مثال : گیربکس شافت مستقیم SEW سری R، گیربکس شافت مستقیم پایه دار SEW سری F و سری K، گیربکس شافت مستقیم فلنج دار SEW سری P و سری S و البته مدل های دیگر. در این بخش گیربکس هلیکال SEW سری R را با هم بررسی می کنیم.

این محصول به طور کلی به صورت دو نوع طراحی شده است که نوع اول آن با دو استیج و نوع دوم با سه استیج است. این سری از گیربکس هلیکال SEW دارای دامنه تولید وسیعی است. به طور کلی این سری از گیربکس هلیکال در مدل های فلنج دار و بدون فلنج طراحی شده است و حداکثر گشتاور قابل انتقال برای آن ۱۸۰۰۰ نیوتون متر اعلام شده است. قابلیت اطمینان بالا و همینطور دوام عالی از ویژگی های مثبت گیربکس شافت مستقیم SEW سری R می باشد.

گیربکس هلیکال ایلماز

ایلماز نام یک کارخانه صنعتی در ترکیه است که ا سال ۱۹۶۳ به تولید انواع گیربکس پرداخته است. گیربکس هلیکال ایلماز در ۱۳ سایز مختلف طراحی شده است که از یک ال شش استیج می باشند. و حداکثر گشتاور قابل انتقال برای این محصول ۱۸۰۰۰ نیوتون متر اعلام شده است. عموماً جنس بدنه گیربکس هلیکال ایلماز از چدن است. گیربکس هلیکال ایلماز در مدل های کوپل شده مستقیم، کولپ شده به وسیله فلنج و همینطور پایه دار با فلنج و پایه دار با تک شافت طراحی و عرضه شده است.

گیربکس هلیکال بونفیلیولی

این برند از گیربکس هلیکال حداکثر گشتاور ۱۲۰۰۰ نیوتون متر را انتقال می دهد و در دو مدل فلنج دار و پایه دار عرضه می شود. ضریب گشتاور آن بالا بوده و مصرف انرژی کمتری دارد. سرعت این برند بالا است. به عنوان مثال در سری S این مدل با وجود سادگی قدرت زیادی دیده می شود و می تواند ۲۰۰ نیوتون متر را انتقال دهد. شرکت بونفیلیولی به طور کلی در ابدا به تولید انواع گیربکس برای ماشین آلات کشاورزی پرداخته  و سپس فضای کاری خود را گسترده تر نمود.

دیدگاه نوشته