راهنمای خرید الکتروموتور TEFC
الکتروموتورهای معمولی AC دارای دو بخش استاتور و روتور هستند.
۱-استاتور
استاتورها بخش ثابت موتور هستند که از روی هم قرار گرفتن ورقه هایی نازک و ظریف تشکیل می شود. عموماً ضخامتی که برای این بخش در نظر گرفته می شود در حدود نیم میلیمتر بوده و جنس به کار رفته فولاد سیلیس دار است. در نهایت یک استوانه توخالی تولید می شود.بر روی استاتورها شیارهایی وجود دارد که محل قرار گرفتن سیم پیچ محسوب می شود. در واقع در این بخش نیاز به القای الکتریکی بوده که سبب می شود یک میدان مغناطیسی دقیق ایجاد شود و روتورها به طور دقیق به حرکت درآیند.
۲-روتر
روتورها دومین بخش از الکتروموتورهای معمولی AC محسوب می شود که قسمت گرداننده آن (روتور) از شافت و ورقه های فولادی تشکیل شده است. روتورها دارای شیارهای مشخصی هستند که سیم پیچی استاتوز بر حسب نوع شیار روتور تعیین می شود. در نظر داشته باشید که این شیارها با مفتول های مسی یا آلیاژهای آلومینیومی پر می شود. در الکتروموتورهای معمولی ابتدا و انتهای استاتور در وضعیت بسته قرار دارد و یک فن به بخش انتهایی محور(روتور) وصل شده است که هوا را مکش میکند و از بین شیار های خارجی بدنه استاتور عبور کرده و در نهایت باعث خنک کاری الکتروموتور میشود.
اگر دقت نمایید بر روی پلاک الکتروموتور TEFC معمولی AC یک بخش مهم به عنوان بخش مشخصات الکتروموتور TEFC معمولی AC دیده می شود که جهت خرید الکتروموتور معمولی لازم است معنی هر گزینه را به خوبی بدانیم.
- A : حداکثر جریان مصرفی مجاز برای الکتروموتور (آمپر)
- V: ولتاژ کاری را نشان می دهد(ولت)
- RPM : میزان دور خروجی الکتروموتور بر حسب دقیقه
- HZ:فرکانس کاری الکتروموتور
- KW:توان الکتروموتورها بر حسب کیلووات