الکتروموتور DC چیست و چطور کار می کند؟
این محصول دارای انواع مختلفی است که هر یک دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند. موتورهای سری، موتوری های سری جاکدار، موتورهایی کنترل موازی و همینطور موازی مغناطیس دائم که دارای میزان تحریک ثابت هستند از انواع الکتروموتور DC محسوب می شود. توانایی خروجی این واحد به نسبت اندازه آنها بسیار دقیق و منظم است. به عنوان مثال موتور موازی که تحریک کنترل شده دارد توان کنترلی کمی مورد نیاز خواهد داشت.
موتورهای سری عموماً با گشتاورهای بالایی راه اندازی می شوند و جریان زیادی برای این گزینه در نظر گرفته می شود در چنین شرایطی تنظیم سرعت کم است. در صورت معکوس کردن پلاریته ولتاژ میدان با میدان سری می توان کاری کرد که این محصول معکوس کار نماید در واقع برای هر جهت چرخش نیاز به یک سیم پیچ است.
نوع دیگری از الکتروموتور DC سری جاکدار نام دارد که در واقع یک موتور تحریک مستقل است که میدان آن کنترل شده می باشد. در این دستگاه آرمیچری وجود دارد که می بایست از یک منبع جریان ثابت به طور دقیق تغذیه نماید.
مدل موازی آن از سایر گزینه ها متفاوت نبوده و کاربرد مشابه ای دارد. در این مدل شاهد دو سیم پیچی مجزا هستیم که سیم پیچی میدام روی استاتور قرار گرفته و سیم پیچی آرمیچر بر روی روتور جانمایی می شود. در هر دو سیم پیچی منبع تغذیه DC است.
میدانی که برای آن در نظر گرفته می شود عموماً بالاتر از زانوی مشخصه کار کرده و میزان چگالی شار میدان نیز بالا است. این روند سبب می شود که حساسیت گشتاور افزایش یابد و به طور کلی در تغییرات کوچک گشتاور در شا متناسب قرار می گیرد.
در الکتروموتور DC پاسخ دینامیکی سریع تر است در واقع مدار آرمیچر یک مدار است که ثابت زمانی آن کوتاهتر اعلام شده است در صورتی که پلاریته خطا عکس شود الکتروموتور DC نیز در جهت عکس حرکت می کند.
موتورهای مغناطیس دائم نیز در لیست این محصول قرار دارند و کارکرد آنها شبیه به میدان ثابت و آرمیچرهای کنترل شده است.