
انواع پمپ هیدرولیک
معیار انتخاب انواع پمپ هیدرولیک
پمپ هیدرولیک می تواند انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل کند. البته این دستگاه با استفاده از موتور های الکتریکی این فرآیند را تکمیل می کند. فشار توسط اتمسفر و حرکات قطعات و عملکرد اجزای پمپ، سبب حرکت سیال به درون دستگاه می شود. سیال پس از وارد شدن، توسط پمپ به قسمت های مختلف دستگاه هدایت می شود. سیلندر و موتور هیدرولیک در پمپ می توانند قدرت هیدرولیکی را به قدرت مکانیکی مورد نیاز تبدیل کنند.
برای خریداری انواع پمپ هیدرولیک، باید به نکات زیر توجه داشت:
- سقف فشار خروجی دستگاه
- حداکثر جریان مورد نیاز در هنگامی که سیستم از آکومولاتور استفاده می کند.
- کارایی پمپ
- ابزار آلات و قطعات به کار رفته شده
- وزن و ابعاد
- هزینه ی خرید
- سازگاری پمپ با سیالاتی مانند روغن و …
البته این ها مهم ترین فاکتور هایی هستند که در خرید پمپ هیدرولیک، می توانند کمک حال کاربران باشند. انواع پمپ هیدرولیک از نظر جا به جایی سیال به دو دسته تقسیم می شود؛ پمپ هیدرولیک با جا به جایی مثبت و پمپ هیدرولیک با جا به جایی غیر مثبت.
پمپ های هیدرولیک با جا به جایی غیر مثبت
انواع پمپ هیدرولیک با جا به جایی غیر مثبت عبارت اند از:
- پمپ هیدرولیک شعاعی
- پمپ هیدرولیک محوری
- پمپ هیدرولیک مختلط
لازم به ذکر است، چون این نوع پمپ ها فشار بالایی ندارند، در نتیجه در صنعت هیدرولیک کاربرد خیلی زیادی ندارد. به دلیل ضعیف تر بودن این دستگاه ها نسبت به انواع پمپ هیدرولیک با جا به جایی مثبت، از این دستگاه ها کمتر استفاده می شود.
حداکثر فشاری که پمپ هیدرولیک با جا به جایی غیر مثبت می تواند از خود خارج کند، ۳۰۰ psi است که عموما برای کار های سنگین، مناسب نیستند. با توجه به پره های لق و بدنه ی ثابت، سیال با فشار کمتری از پمپ خارج می شود.برای پمپاژ کردن آب های شهری و محلی از انواع پمپ های هیدرولیک با جا به جایی غیر مثبت استفاده می شود؛ زیرا جریان خروجی دستگاه با بالا رفتن مقاومت بار پمپ، فشار را به حداکثر توان می رساند. این یعنی فشار صفر می شود.
این نوع دستگاه ها، ویژگی ها و خصوصیاتی مثل: هزینه ی خرید و نگهداری پایین، انجام فعالیت های مختلف به صورت ساده و راحت برای عموم و صدای خروجی کم دارند.
مقالات مرتبط:
پمپ های هیدرولیک با جا به جایی مثبت
انواع پمپ هیدرولیک با جا به جایی مثبت عبارت اند از:
- چرخ دنده ای { دنده ای }
- پره ای
- پیستونی
- پمپ های دیگر مانند پلانچر و …
انواع پمپ هیدرولیک که با جا به جایی سیال مثبت هستند، چه پیستونی، چه دنده ای و … همه و همه در صنعت هیدرولیک کاربرد زیادی دارند. بر عکس، انواع پمپ هیدرولیک با جا به جایی غیر مثبت که به دلایل ذکر شده، در صنایع و امور بزرگ، خیلی مناسب نیستند.
از مزایای مهم این پمپ های هیدرولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قدرت و توان بسیار بالا و متناسب با امور سنگین و سخت.
- فشار کاری بالا به همراه جثه و ابعاد نسبتا کوچک.
- بازدهی فوق العاده
- امکان فعالیت در سرعت و محدوده ی وسیع، طبق نیاز کاربران.
یکی از ویژگی های انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و پره ای، امکان ثابت یا متغیر بودن پمپ است. در دستگاه های ثابت، پمپاژ سیال طبق دور حرکت محور، ثابت می باشد؛ اما پمپ های متغیر، نسبت به تغییرات در ارتباط قطعات دستگاه، سیالات را با فشار کم یا زیاد خارج می کنند.
برخی از پمپ های هیدرولیک با جا به جایی مثبت متغیر، از سیستم جبران کننده بهره می برند. این سیستم قادر است، در مواقعی که فشار زیاد می باشد، دبی خروجی پمپ را کاهش دهد تا سطح فشار سیال به صفر برسد.